Dag 12: woensdag 19 november - Reisverslag uit Nouâdhibou, Mauritanië van Manon Meininger - WaarBenJij.nu Dag 12: woensdag 19 november - Reisverslag uit Nouâdhibou, Mauritanië van Manon Meininger - WaarBenJij.nu

Dag 12: woensdag 19 november

Door: Manon

Blijf op de hoogte en volg Manon

19 November 2008 | Mauritanië, Nouâdhibou

Geld gewisseld en water ingeslagen, ook gelijk maar wat camelmeat om 's avonds te bbq-en. Dat vlees heb ik samen met de gids (call me Jaap) bij erg fris uitziend stalletje gehaald. We van de challenge route (=niet 4x4) zijn in twee groepen opgedeeld: De ouwetjes te weten de rode transit, de brandweerauto, de peugot's en de tukkers en de subaru. En dan de jongelui(???) de grijze transit, de motorrijders, beide volvo's en de espace.

Bijna de woestijn in... Na 5 meter offroad gestrand doordat eerst iedereen vast stond en daarna omdat de espace (door de transit uit het zand te trekken???) een flinke loopneus kreeg; de radiator lek. Bernt en de gids rijden terug naar Nouadhibou om hem te laten repareren en de rest wacht ongeveer 4 uur op het randje vande woestijn. Het waait erg hard en de verveling slaat een beetje toe, maar met z'n allen slaan we ons er doorheen.
Als Bernt en Jaap onverrichter zaken terug komen, haken we de espace achter de transit en rijden we 30 km verder naar Auberge Lebjawi in Bou Lanouar. Daar is het kamelenvlees gebbq-ed, de radiator van de espace geinspecteerd en voor veel te veel geld erg tijdelijk gerepareerd.